Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek

Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/2 kg
  • jabłka

    2 sztuki
  • rodzynki

    10 dag
  • majonez

    1|2 zzklanki
  • keczup

    2 łyżki
  • cukier

    1 szczypta
  • wino białe wytrawne

    1 kieliszek
  • natka pietruszki

    1 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste siekamy na drobno i obgotowywujemy w osolonej wodzie 10 minut , odcedzamy , studzimy . Rodzynki zalewamy wrzaca woda na pare minut i odcedzamy . Jablka obieramy , trzemy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy polowa wina .Robimy sos z majonezu , keczupu , reszty wina , doprawiamy cukrem , sola i pieprzem . Skladniki mieszamy z sosem , schladzamy .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

26.07.2013 00:09
też robię podobna tylko bez ketchupu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat