Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 kg
jabłka 2 sztuki
rodzynki 10 dag
majonez 1|2 zzklanki
keczup 2 łyżki
cukier 1 szczypta
wino białe wytrawne 1 kieliszek
natka pietruszki 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty i jabłek

Kapuste siekamy na drobno i obgotowywujemy w osolonej wodzie 10 minut , odcedzamy , studzimy . Rodzynki zalewamy wrzaca woda na pare minut i odcedzamy . Jablka obieramy , trzemy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy polowa wina .Robimy sos z majonezu , keczupu , reszty wina , doprawiamy cukrem , sola i pieprzem . Skladniki mieszamy z sosem , schladzamy .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 26.07.2013 00:09
też robię podobna tylko bez ketchupu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak