Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strucel z bakaliami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa makowa
bakalie
żółtko jajek 6
margaryna 100 g
cukier 5 łyzek
olej 2 lyzki
mleko 150 ml
mąka 3 szklanki
drożdże 40 g
cukier wanilinowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: strucel z bakaliami

Drożdże rozpuszzcamy z cukrem i letnim mlekiem, po czym odstawiamy w ciepłe miejsce. Po 20 min dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto (bez masy makowej i bakalii). Bakalie mieszamy z masą makową. Ciasto dzielimy na 2 czesci, walkujemy prostokaty. Na kazdy prostokąt kładziemy mase makowa z bakaliami. Po czy kazdy kawalek ciasta zwijamy. Kazde ciasto smarujemy zoltkiem. Zawijamy w pergamin i pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 14.12.2012 08:51
ooo na święta przepis się przyda;)
cukiereczek 25.04.2012 09:55
uwielbiam
Agnieszka/picola 22.03.2012 23:40
super
Ela20 12.11.2011 15:22
uwielbiam :)
Jaheira11 03.11.2011 19:46
taki bym sobie zjadła
jolaxa 12.07.2011 21:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak