Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle ze szpinakiem i fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron (duże muszle) 1 opak
szpinak mrożony 1 opak
ser feta 1 opak
olej do smażenia
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat do smaku
ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle ze szpinakiem i fetą

1. Muszle gotujemy al dente. Na patelni dusimy szpinak, aż woda odparuje.
2. Na drugiej patelni przygotowujemy sos pomidorowy: smażymy posiekaną w kostkę cebulę i posiekany czosnek, wsypujemy przyprawę włoską, podlewamy wodą i dusimy około 5 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Sos jest już gotowy.
3. Do przestudzonego szpinaku dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy, aż powstanie kremowa masa. Napełniamy nią muszle, układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polewamy sosem pomidorowym i posypujemy startym serem. Pieczemy około 20 minut w mocno rozgrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 10.11.2011 12:34
Mniam,ale mam na nie ochotę.
Anita21 10.02.2011 16:35
bardzo ciekawe
iwona332 22.09.2010 22:55
super
Klaudia007 03.09.2010 13:51
no na sama myśl ślinka cieknie:P
Dorota76 23.06.2010 18:31
Nie tartę lecz muszelki nadziewane mój błąd tak mnie zaczarował ten przepis
Dorota76 23.06.2010 18:29
Na myśl o takiej zapiekance kubki smakowe już mnie ciągną do kuchni aby przyrządzić tarte. Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak