Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne chińskie naleśniki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 50 dag
grzybki mun 7 sztuk
marchewki 4 sztuki
kapusta pekińska 6 liści
czosnek 1 ząbek
cebula 1-2 sztuki
papier ryżowy 16 sztuk
sos sojowy 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne chińskie naleśniki

Mięso podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju, dodać do niego wcześniej namoczone, a następnie pokrojone grzyby, posolić i popieprzyć. Marchewki należy dokładnie umyć, oskrobać, zetrzeć n tarce o grubych oczkach, dodać ją do mięsa i grzybków. Wszystko razem należy dusić 15- 20 minut. Kapustę pekińską należy drobno pokroić, czosnek posiekać, cebulę także. Wszystko dusić do momentu zeszklenia się cebuli. Papier ryżowy należy zwilżyć wodą i rozłożyć, na każdy z arkuszy nakładać po 3 łyżki farszu, zawijać i smażyć w głębokim oleju. Przed podaniem polać sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.09.2012 19:02
Ciekawy przepis
Goya 29.06.2011 08:29
dobre
Iwusia 21.10.2010 15:40
Smaczne :))
aeksandra 11.09.2010 20:15
supper przepis
Paweł29 29.08.2010 10:51
Made in China??? Wolę polskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak