Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w cieście

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
wędzona szynka 2 kg
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w cieście

Z maki i wody najpierw ugniatamy ciasto , potem musimy rozwałkować zawinąć w placek szynkę i pieczemy 20 minut w temp. 220 st. a potem zmniejszyć do 170 st i pieczemy dalej ale już godzinę po wyjęciu nakłuć aby wypuścić parę , i ostudzić . Gotową już szynkę możemy śmiało podawać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 04.09.2011 17:59
ciekawe
Wokalista 26.02.2011 08:02
ciekawy pomysł :)
Iwusia 20.02.2011 21:30
ciekawe :)
ElizaT 28.01.2011 18:50
FAJNIE
agnieszka137 27.01.2011 19:34
interesujący...pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak