Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2
jaja 3
mąka szklanka
cukier szklanka
śmietana łyżka
budyń waniliowy
rodzynki 5 dkg
skórka z pomarańcza 5 dkg
ser biały 1/2 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z budyniem

Mąkę posiekać z masłem dodać żółtko 1/3 szkl cukru i śmietanę, wyrobić ciasto i włożyć na pół godz. do lodówki. Dwa żółtka rozetrzeć z resztą cukru, dodać serek, wsypać budyń, rodzynki, i skórkę pomarańczową. Wymieszać białka ubić i dodać do masy serowej. Ciasto rozwałkować dać na blachę a na nią masę serową i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 14.12.2012 08:57
uwielbiam sernik w takiej wersji;]
Seba 17.12.2011 00:06
smaczny
IKrakowianka 04.09.2011 16:39
sernik to moje ulubione ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak