Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki nadziewane po polsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 70 dag
bułka 5 dag
mleko
śliwki suszone 5 dag
morele suszone 5 dag
rodzynki 4 dag
żółtko jajek
śmietana 1\\2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki nadziewane po polsku

Najpierw gotujemy buraki , potem je obieramy i wydrążamy środki , rozmoczyć 5 dag bułki w mleku , odciśnij i zmiel. W osobnych garnkach gotujemy śliwki i morele , potem odcedzamy i przecieramy przez sito , łączymy z bułką , dodajemy rodzynki ,żółtko i przyprawiamy i tym farszem napełniamy buraki , zalewamy śmietana i zapiekamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 08.02.2013 16:02
lubię takie buraczki
Sylwia56
Sylwia56 13.03.2012 16:24
fajne
dianix 13.12.2011 08:55
o buraczki, ktore bardzo lubie
IKrakowianka 13.10.2011 10:01
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak