Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka czekoladowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko zagęszczane nie słodzone 150 g
kakao 8 g
jajko 2 sztuki
cukier 15 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka czekoladowa

żelatynę namoczyć w zimnej wodzie- zagotować. Kakao wymieszać z małą ilością zimnej wody, dodać do gorącej żelatyny- wymieszać. Żółtko utrzeć z cukrem, dodać zagęszczone mleko, żelatynę z kakao i zmiksować. Z białka ubić pianę, połączyć z masą, wymieszać, rozlać do salaterek i pozostawić do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 31.01.2011 16:29
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak