Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rabarbarowe racuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 0,5 kg
mąka 4 lyzki
cukier 1 lyzka
margaryna 1
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: rabarbarowe racuchy

Rabarbar kroimy drobno w kostke, dodajemy cukier, szczyptę soli, łyżkę wody i dusimy przez ok 3 min. Dodajemy mąkę, mieszamy, dodajemy żółtka i ubitą na sztywno pianę. Kładziemy łyżką racuszki na gorący tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.03.2012 01:49
Fajnie się zapowiada.
pigila
pigila 03.04.2011 08:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak