Sposób przygotowania
Posyp pokrojone kandyzowane owoce 1 łyżką mąki i wymieszaj. Pozostałą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, żółtka oddziel od białek, ubij pianę z białek. Masło ucieraj, dodając kolejno żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i sok z cytryny.
Dadaj do masy mąkę z proszkiem i owoce, wymieszaj, połącz z pianą z białek. Przełóż ciasto do natłuszczonej, oprószonej mąką formy. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Wystudzoną babkę posyp cukrem pudrem.
Dadaj do masy mąkę z proszkiem i owoce, wymieszaj, połącz z pianą z białek. Przełóż ciasto do natłuszczonej, oprószonej mąką formy. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Wystudzoną babkę posyp cukrem pudrem.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Motorek