Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ Z SZYNKI WIEPRZOWEJ

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 2 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 2 szt
ananas w puszce 1 szt
cukier 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
sok pomarańczowy 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ Z SZYNKI WIEPRZOWEJ

Szynkę umyć,osuszyć.Ananasa odsączyć,pokroić w kostkę.Czosnek obrać,pokroić w paski i naszpikować nim szynkę.Mięso dobrze natrzeć przyprawami i ułożyć w brytfannie,polać wodą z ananasa.Brytfannę przykryć i piec mięso w piekarniku w temperaturze 200 stopni,około1godzine15 minut.Cebulę obrać,pokroić na cząstki i dodać do mięsa po około 20 minutach pieczenia.Po kolejnych 15 minutach dodać ananasa,mięso polać sokiem pomarańczowym i piec następne 20 minut.Na 10 minut przed końcem posypać cukrem,aby mięso ładnie się zarumieniło.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 21.02.2012 07:58
dobry przepis
dorotka0000025 24.07.2011 15:15
pycha
RenataZ-et 23.03.2011 20:47
Świetna aromatyczna pieczeń
kanu83 27.01.2011 09:31
Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak