Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA FASZEROWANE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 0,5 szt
ser camembert 30 g
masło 1 łyżka
kukurydza 60 g
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA FASZEROWANE

Ugotowane jajka obrać,przekroić na pół.Wyjąć żółtka i drobno pokroić.Ser pokroić w kostkę.Paprykę umyć,oczyścić i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić kukurydzę i paprykę i dusić około 5 minut.Zestawić z ognia dodać żółtka i wymieszać.Nadzienie przyprawić pieprzem i solą.Farszem napełniamy białka jaj i kładziemy na nich ser camembert.Jajka wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w temperaturze 150 stopni około 10 minut.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 25.05.2011 13:32
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak