Sposób przygotowania
Spód:
Czekoladę połamać, stopić w gorącej kąpieli wodnej. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać z polewą. Nałożyć do podłużnej formy o wymiarach 25x11cm. Chłodzić 30 minut.
Masa:
Utrzeć twaróg z cukrem pudrem, żelatynę rozpuścić w 100ml gorącej wody, ostudzić.
Ubić kremówkę , dodać do masy i połączyć. Następnie wlać żelatynę i delikatnie ubić mikserem. Dodać część malin i wymieszać.
Wykonanie:
Masę wlać na przygotowany sód, na wierzchu ułożyć maliny. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.
Czekoladę połamać, stopić w gorącej kąpieli wodnej. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać z polewą. Nałożyć do podłużnej formy o wymiarach 25x11cm. Chłodzić 30 minut.
Masa:
Utrzeć twaróg z cukrem pudrem, żelatynę rozpuścić w 100ml gorącej wody, ostudzić.
Ubić kremówkę , dodać do masy i połączyć. Następnie wlać żelatynę i delikatnie ubić mikserem. Dodać część malin i wymieszać.
Wykonanie:
Masę wlać na przygotowany sód, na wierzchu ułożyć maliny. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Magdalena1110
Konto zablokowane
Andzia1977
Norgiusz
Norgiusz
Norgiusz
iknkirke
gosia1988
ZEWA
Juleczka20
Ada-Gaba
KasiaK90
Malinka