Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
jaja 5 sztuk
masło 1 kostka
miód 1 szklanka
kakao 2 łyżki
cukier 0,25 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
krem do tortów śmietankowy 1 opakowanie
konfitura wiśniowa 20 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec

Mąkę przesiać do miski wraz z kakao, proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Masło rozpuścić wraz z miodem i cukrem. Dodać jajka, wymieszać Następnie dodać do mąki. Wyrobić ciasto, przełożyć je do blaszki i piec przez około 35- 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu przestudzić, podzielić na 2 lub 3 blaty, każdy z nich posmarować konfiturą, przełożyć kremem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu.
Do przygotowania przekładańca można także użyć dowolnego innego kremu- wedle uważania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 25.07.2013 08:09
ale pychotka :-)
IKrakowianka 24.07.2013 20:07
super ciasto
Gosia40 29.01.2011 16:58
podoba mi się ten przepis
iwa643 28.01.2011 08:56
ciekawe
Iwusia 26.01.2011 21:53
pysznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak