Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY FASOLOWE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 400 g
mleko 100 ml
cebula 2 szt
jajko 2 szt
olej 5 łyżek
bułka czerstwa 1 szt
bułka tarta pikantna 6 łyżek
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY FASOLOWE

Fasolę umyć i zalać wodą.Odstawić na noc.Następnego dnia gotować w tej samej wodzie,aż będzie miękka.Przed końcem gotowania posolić.Odstawić,aż ostygnie.Czerstwą bułkę namoczyć w mleku.Cebulę obrać i pokroić w kostkę,następnie zrumienić na łyżce oleju.Fasolę,bułkę i cebulę zemleć w maszynce do mięsa.Do masy dodać jajka i przyprawy do smaku,następnie dobrze wymieszać.Formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej.Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.Podawać z ryżem i surówką.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.05.2011 10:23
extra
Misiakova 01.04.2011 07:21
tak, trzeba spróbować, brzmi fajnie
pigila
pigila 17.02.2011 11:50
do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak