Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbki drobiowe w boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg.
mleko
cebula 2 szt.
pieczarki 30 dkg
sól
olej do smażenia
boczek 10 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbki drobiowe w boczku

wątróbki oczyścić,włozyć do miski zalać mlekiem i odstawić w chłodne miejsce na ok.2godz.następnie odcedzić i opłukać na sicie zimną wodą,osuszyć papierowym ręcznikiem,każdą wątróbkę owinąć boczkiem i spiąć wykałaczką lub owiązać nicią,oprószyć solą i pieprzem,cebulę poroić na plasterki,rozgrzać olej w brytfannie podsmażyć cebulę i pokrojone i umyte pieczarki,dodać wątróbki i przesmażyć,wlać 1/2szklanki wody,brytfannę przykryć wstawić do piekarnika i piec 30min.w temp.170st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

01.12.2013 12:22
baaardzo w porządku przepis. gorąco polecam!
IKrakowianka 18.10.2013 19:07
pomysłowe danie
Wafelek2601 02.09.2011 06:50
koniecznie muszę zrobić
Seba 25.06.2011 21:59
smaczna
Grazyna0211 05.04.2011 13:40
fajny przepis tak jeszcze nie robiłam
Krystyna32 26.01.2011 21:56
pyszne
pawel6 26.01.2011 14:57
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak