Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 szt.
cukier puder 3 łyżki
cynamon Prymat do smaku
ciasto francuskie 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z jabłkami

Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych okach. Cukier puder wymieszać z cynamonem i połączyć ze startymi jabłkami. Ciasto francuskie lekko rozmrozić. Pokroić na duże kwadraty, położyć na środku farsz jabłkowy i ciasto zagiąć w trójkąty. Piec w gorącym piekarniku 170 - 180 stopni C. ok 15min aż się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 03.06.2011 23:45
czasem takie kupuję, więc warto spróbować zrobić samemu
Misiakova 11.04.2011 08:40
pychotka :)
Misiakova 11.04.2011 08:40
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak