Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina po nelsońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4-5 szt
ziemniaki 8-10 szt
mąka
oliwa
sól
pieprz
borowiki 5-6 szt
ligawa wołowa 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina po nelsońsku

Wołowinę kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące z obu stron i smażymy na oliwie.

Podlewamy wodą i dusimy ok 20 minut na wolnym ogniu.

Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki (wystarczy pokroić je na 4 części), mieszamy i dusimy kolejne 10 minut.

Po tym czasie dodajemy pokrojone w plastry i obgotowane w osolonym wrzątku borowiki ( razem z wodą w której się gotowały, tak aby składniki były prawie zanurzone) oraz pokrojone na 4 części cebule.

Dusimy na wolnym ogniu przez 30-40 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 03.09.2011 17:34
smaczna
Misiek1 26.01.2011 14:11
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak