Pyszne schabowe medaliony z musztardą

Pyszne schabowe medaliony z musztardą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1-1,5 kg
  • ziarna słonecznika

    10-15 dag
  • musztarda

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziarna słonecznika zemleć, przełożyć do miseczki, dodać musztardę, sól, pieprz i słodką paprykę, wszystko dokładnie wymieszać. Mięso opłukać i osuszyć, pozbawić wszystkich błon, rozbić tłuczkiem, delikatnie obsmażyć na oleju z obu stron przez około 3 minuty. Tak przygotowane medaliony ułożyć na brytfannie wyłożonej folią aluminiową, posmarować masą musztardową i piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 6- 8 minut. Podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

11.09.2013 18:39
pycha jedzonko

IKrakowianka

24.11.2012 17:46
ciekawy przepis

kasiaw

30.04.2012 15:36
smaczne

Iwusia

19.09.2010 09:57
Robiłam podobnie, ale słonecznik dawałam cały ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat