Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne schabowe medaliony z musztardą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1-1,5 kg
ziarna słonecznika 10-15 dag
musztarda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne schabowe medaliony z musztardą

Ziarna słonecznika zemleć, przełożyć do miseczki, dodać musztardę, sól, pieprz i słodką paprykę, wszystko dokładnie wymieszać. Mięso opłukać i osuszyć, pozbawić wszystkich błon, rozbić tłuczkiem, delikatnie obsmażyć na oleju z obu stron przez około 3 minuty. Tak przygotowane medaliony ułożyć na brytfannie wyłożonej folią aluminiową, posmarować masą musztardową i piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 6- 8 minut. Podawać gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.09.2013 18:39
pycha jedzonko
IKrakowianka 24.11.2012 17:46
ciekawy przepis
kasiaw 30.04.2012 15:36
smaczne
Iwusia 19.09.2010 09:57
Robiłam podobnie, ale słonecznik dawałam cały ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak