Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod grzybkową pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 5 szt
grzybki marynowane
cebula 2-3 szt
ocet
papryka czerwona
sól
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
oliwa
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod grzybkową pierzynką

Filety śledziowe moczymy w wodzie z dodatkiem kilku kropel octu. Najlepiej zmieniać wodę 2-3 razy i pozostawić je na noc.

Cebulę drobno kroimy i przelewamy wodą zagotowaną z łyżką octu, zielem angielskim, liściem laurowym i szczyptą soli i pieprzu.

W słoiku układamy warstwami pokrojone na mniejsze kawałki filety śledziowe i cebulkę i każdą warstwę skrapiamy odrobiną oliwy.

Na półmisku układamy kawałki śledzi z cebulką a następnie dodajemy warstwę posiekanych grzybków marynowanych i posiekaną czerwoną paprykę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 23.02.2012 11:34
fajne
rjustysia 25.01.2012 11:45
Super!
Mati13 30.04.2011 17:49
swietny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak