Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe frykadelki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 0,5-1 kg
ser żółty 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 2-3 sztuki
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe frykadelki

Mięso mielone włożyć do miski, dodać starty na tarce o grubych oczkach ser żółty, posiekaną drobno natkę pietruszki, sól, pieprz, gałkę muszkatołową. Wszystko to dokładnie wymieszać ze sobą, a z powstałej mięsnej masy formować niewielkie, podłużne kotleciki. Kotleciki panierować w bułce tartej i roztrzepanym jajku. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Na rozgrzaną patelnię wkładać kotleciki i smażyć je ze wszystkich stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 07.03.2014 15:47
sycące danie
Wafelek2601 27.10.2013 12:43
Świetny pomysł
Seba 30.06.2013 06:07
fajny pomysł na smaczny obiad
IKrakowianka 20.11.2012 16:16
pyszne
ajres 23.09.2012 18:54
dobre
ajres 23.09.2012 18:54
dobre
natii3624 11.07.2012 21:28
mmmm...super :)
natii3624 11.07.2012 21:28
mmmm...super :)
Katarzyna/kate1980 13.04.2012 22:26
super
MAŁY 25.12.2010 20:50
pewnie smaczne
Goya 18.11.2010 16:08
fajowy
Iwusia 20.09.2010 17:29
super przepisik ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak