Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Martadela 0,3 kg
jajko 1 szt
mąka 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w cieście

Mortadelę pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm.
Białko jajka ubić na sztywno, dodać do niego żółtko i 2 łyżki mąki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ale można użyć również innych przypraw.
Plastry mortadeli najpierw obtoczyć w samej mące, a później w ubitym jajku i piec na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor.
Taka mortadela w cieście bardzo dobrze smakuje jako wkładka do domowych hamburgerów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 12.12.2011 08:17
ekonomiczne
m1monika 26.09.2011 13:46
pyszności
manaika 01.09.2011 20:16
smak dzieciństwa;)
Halusia 01.05.2011 20:37
Smaczne
FAFIK 25.04.2011 19:27
Pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak