Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec budyniowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/4 kostki
cukier 1/2 szklanki
śmietana kwaśna 1/2 szklanki
jaja 3 szt
mąka 0,5 kg
proszek do pieczenia 1,5 łyżki
aromat waniliowy do smaku
budyń waniliowy 4 opakowań
mleko 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec budyniowy

Ciasto przyrządzić podobnie jak przyrządza się kruche ciasto: do maki zmieszanej z proszkiem do pieczenia dodać wymieszane margarynę, jajka, cukier i śmietanę. Wyrobić ciasto i podzielić na 3 części. Upiec kolejno w piekarniku 3 jednakowej wielkości placki. Ugotować budyń na 1 litrze mleka 4 opakowania budyniu. Gorąca masa budyniową smarować placki układając je jeden na drugim. Wierzch również posmarować budyniem , można posypać pokruszonymi herbatnikami lub wiórkami czekolady

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak