Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy biszkoptowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jaj 8 sztuk
margaryna 200 g
mąka 200 g
cukier waniiowy 1 opakowanie
cukier puder 300 g
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy biszkoptowe

Cukier puder przesiać z cukrem waniliowym. Margarynę roztopić. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Do ubitej dodać mąkę i margarynę i delikatnie wymieszać. Masę biszkoptową wylewać na blaszkę robiąc cienkie placuszki i piec w temp. 180-200\'C ok 3-5 min. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 05.12.2013 12:56
fajny pomysł:)
RenataZ-et 14.04.2013 22:13
pychotki :)
Angelika10 24.11.2012 00:09
świetne
gosia561 30.08.2011 19:12
fajna przekąska
gosia47-47 16.02.2011 14:29
super
IlonaAlbertos 06.07.2010 11:52
Bardzo ciekawy przepis.
malenkaaa_85 27.05.2010 22:04
PYSZNE POLECAM
Iwusia 27.05.2010 21:55
Średnio to między 100-120 sztuk. Tak ja też niekiedy kładę je zaraz ciepłe na butelkę i ile się wyginają bo dopasowuję się do kształtu, albo zwijam i wykrzywiam :)
Gosia_60 27.05.2010 16:59
Ile wychodzi Ci średnio takich chipsów ? Ja robiłam kiedyś ale wyszło mi chyba tylko 10. Można je powyginać tylko szybko tak by się nie połamały.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak