Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pachnący razowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka orkiszowa 0,5 kg
drożdże 4 dag
śliwki suszone 10 szt.
sól do smaku
cukier 1 szczypta
rozmaryn 1 łyżeczka
woda 4 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pachnący razowiec

Śliwki zalać wodą i odstawić na 1 godz.Odcedzić wodę i podgrzać ją,wlać do mąki i drożdży.Dodać sól i cukier,ciasto dobrze wyrobić.Odstawić do wyrośnięcia,w tym czasie pokroić śliwki.Jeszcze raz wyrobić ciasto dodać śliwki,włożyć do foremki,posypać ziołami odstawić do wyrośnięcia,piec około40 min,w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak