Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń waniliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 sztuka
żółtko jajek 3 sztuki
mleko 3 szklanki
cukier 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: budyń waniliowy

Z przeznaczonego na budyń mleka odlać ¾ szklanki, rozprowadzić nim proszek. Ubić żółtka z cukrem. Mleko zagotować, wlać mleko z budyniem i mieszając zagotować raz jeszcze. Dodać żółtka ciągle mieszając trzymać na ogniu. Lecz nie dopuścić do wrzenia. Zdjąć z ognia lekko przestudzić . przelać budyń do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 19.05.2011 15:25
pycha
ewelina63 18.05.2011 18:55
super
anja3107 18.05.2011 18:45
na pewno dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak