Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcy móżdżek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mózgi cielęce 2-3 sztuki
mąka pszenna 3 dag
masło 4 dag
ocet 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
sok z cytryny 2 łyżki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcy móżdżek

Mózgi cielęce należy bardzo dokładnie umyć i obrać z wierzchniej skórki, a następnie blanszować w wodzie z dodatkiem octu. Później należy wyjąć je, odsączyć na sitku i pokroić na 4 kawałki. Mózgi pokrojone należy doprawić przyprawami i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.06.2013 21:57
ciekawe, ale to jednak nie moje smaki ;)
Iwusia 19.06.2011 22:45
ciekawe jak smakują :)
cukiereczek 06.05.2011 14:44
Nie jadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak