Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orkiszowe cebulki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka orkiszowa 1 szklanka
masło 1|4 szklanki
drożdże 2 dag
boczek 15 dag
cebula 2 szt.
czosnek 1 ząbek
majeranek do smaku
oliwa 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Orkiszowe cebulki

Mąkę,drożdże,szczyptę soli zalać małą ilością ciepłej wody i wyrobić ciasto.odstawić na godzinę,jeszcze raz wyrobić dodając po trochu roztopionego masła,uformować cztery płaskie placki i odstawić do wyrośnięcia.Cebulę pokroić w talarki,boczek w małą kostkę,czosnek posiekać,na oliwie przysmażyć boczek dodać cebulę,zeszklić.Na plackach układać cebulę z boczkiem,posypać czosnkiem majerankiem,wstawić do piekarnika na 20 min,podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak