Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Homar w sosie cytrynowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

homar 1 szt
wywar z warzyw 1 l
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Homar w sosie cytrynowym

sos:
- 2 żółtka
- 4 jajka
- 2łyżki soku cytrynowego
- 1łyżeczka zielonej pietruszki
- 6łyżek oliwy
- 4łyżki musztardy
- sól
- biały pieprz


Homara dokładnie oczyścić po czym zalać go wywarem z przyprawami i gotować ok. 30min.
Pozostawić go w wywarze do ostygnięcia wówczas wyjąć z wywaru odkroić mięso i pokroić na plastry.
Następnie ugotować jajka po czym przetrzeć je przez sito, dodać oliwę oraz pozostałe składniki podane na sos.
Całość dokładnie wymieszać.
Przed podaniem umieścić homara na liściach sałaty i polać go sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak