Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło wiejskie solone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 0.5 litra
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Masło wiejskie solone

swojska, słodka smietane przelewamy do litrowego słoika i dobrze zakręcamy. Przez ok 40 minut energicznymi ruchami ruszamy słoik do czasu aż wytworzą się grudki i zbija w jedna calosc. Masło wyjmujemy na miseczke i dajemy szczypte soli - mieszamy i odstawiamy na godzine do lodówki aby było twarde.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 20.01.2012 20:06
jest pszne
noculos 20.01.2012 20:06
jest pszne
noculos 20.01.2012 20:06
jest pszne
noculos 20.01.2012 20:06
jest pszne
noculos 20.01.2012 20:06
jest pszne
noculos 20.01.2012 20:06
jest pszne
noculos 20.01.2012 20:06
jest pszne
noculos 20.01.2012 20:05
jest pszne
noculos 20.01.2012 20:05
jest pszne
noculos 20.01.2012 20:05
jest pszne
caroline1983 02.04.2011 12:07
Też często robie sobie takie masło. Jest pyszne.
Mati13 05.02.2011 12:54
mniej wiecej wychodzi objętościowo takie jak zwykła kostka masła czyli ok 25dag
ziutula
ziutula 05.02.2011 00:29
a tak wagowo to ile tego masełka wychodzi?
ziutula
ziutula 05.02.2011 00:28
a przy okazji produkcji masełka jest gimnastyka dla ramion.....muszę takie masło zrobić..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak