Tradycyjne kotlety schabowe

Tradycyjne kotlety schabowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    500 g
  • pieprz

    1 łyżka
  • jajka

    2-3 szt
  • bułka tarta

    4-5 łyżkek
  • sól ziołowa

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab opłukać, pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem zwilżonym w wodzie i natrzeć solą ziołową, pieprzem. Jajka roztrzepujemy z dodatkiem łyżki wody. Kotlety schabowe obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na gorącym smalcu, z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia53

10.01.2013 17:42
zawsze przed jajkiem oprószę mięso mąką

Aneta41

09.01.2013 10:59
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat