Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartofle po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kartofle 1\\2 kg
oliwa 6 łyżek
cebula
sól, pieprz
woda 4 łyzki
pomidory 4 szt
czosnek ząbki 2
kolendra
Liść laurowy suszony Prymat
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Kartofle po grecku

Kartofle obrać, pokroić na plasterki. Pomidory sparzyć, obrać, grubo posiekać. Cebulę obrać, drobno posiekać. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, wsypać cebulę, smażyć na średnim ogniu, aż będzie szklista, często mieszając. Włożyć pozostałe składniki, zamieszać, dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości kartofli, kilkakrotnie potrząsając rondlem. Podawać na gorąco z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak