Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pszenica 30 dag
mięso mielone 50 dag
ząbek czosnku 3 szt
cebula 3 szt
przyprawa do zup 1 łyżeczka
sól do smaku
cząber 1 łyżeczka
olej sojowy 75 ml
tymianek 1 (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia z mięsem

Pszenicę wypłukać cztery razy odlewając wodę. Moczyć kilka godzin. Gotować około 1,5 godziny. Odcedzić,czekać, żeby dobrze odciekła. Na oleju usmażyć cebulę i mięso mielone z indyka. Doprawić tymiankiem i cząbrem. Posolić i popieprzyć do smaku.
Kiedy będzie już dobrze wysmażone dołożyć pszenicę i wcisnąć czosnek, doprawić Maggi. Smażyć razem jeszcze około 6-8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 12.06.2012 20:42
świetny pomysł i bardzo smaczne jedzonko :P)
Ewelina38 12.06.2012 20:42
świetny pomysł i bardzo smaczne jedzonko :P)
jeanette_v 03.04.2012 21:08
Moja babcia kutię robiła,...i teraz mama. Ale ta jest zupełnie inna,...
Goya 02.02.2012 17:54
hmm
Stenka 04.12.2011 15:45
To chyba nie kutia
angelika14 01.08.2011 19:36
myślałam że chodzi o mięsoz kutii po nazwie ale danie ciekawe
SmacznaPyza 05.02.2011 14:37
fajne danie, ale nazwa bardzo myląca
aranka 27.01.2011 09:39
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak