Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka Wokala

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
margaryna 0,5 sztuki
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 4 sztuki
masa
budyń śmietankowy 1 sztuka
mleko 0,5 l
masło 1,5 sztuki
żółtka jaj 2 sztuki
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka Wokala

Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i energicznie mieszając prażyć 5 minut.

Zdjąć z ognia i ostudzić. Do ostudzonego ciasta dodać jajka i ucierać. Podzielić na 2 części i rozsmarować cienko na mocno wysmarowanych masłem foremkach. Włożyć do piekarnika i piec ok. 25 minut w temperaturze 160-170 °C.

Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu. Masło lub margarynę ucierać. Dodać żółtka i cukier puder. Nadal ucierając dodawać ostudzony budyń. Dwa placki ciasta przełożyć kremem. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem i schłodzić w lodówce.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 04.01.2013 16:06
mniam mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak