Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonego groszku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
groszek konserwowy 1 puszka
gęsta śmietana 200 ml
żółtko jajek 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1,5-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonego groszku

Groszek konserwowy miksujemy blenderem (razem z zalewą z puszki), dodajemy do wywaru drobiowego i dalej miksujemy. Wstawiamy na ogień i zagotowujemy, mąkę ziemniaczaną mieszamy ze śmietaną i żółtkiem, wszystko roztrzepujemy ze sobą, dodajemy zahartowane do zmiksowanego groszku, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i Kucharkiem, posypujemy koperkiem. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 17.12.2013 21:19
super smaczna
IKrakowianka 23.06.2013 11:45
robię podobną-jest pyszna
Wafelek2601 12.06.2013 23:05
Bardzo apetyczna zupka
adam1f 25.04.2012 00:24
dobra
bami 28.09.2011 17:33
Prosta zupa :)
Iwusia 04.08.2011 22:16
pycha
bogumiła3 19.09.2010 12:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak