Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorzka rolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 szklanka
jaja 3 sztuki
woda 100 ml
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
kakao 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
masło 50 g
cukier 1 łyżka
mleko 0,5 l
bubyń waniliowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gorzka rolada

Jeżeli ktoś lubi gorzkie czekolady , kakao to będzie dla niego rarytas :)

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy razem z cukrem pudrem następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Następnie na wysmarowaną blaszkę prostokątna i wyłożoną papierem wylewamy ciasto i rozprowadzamy równomiernie .
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200sto. na 17min.
Następnie wyjmujemy z formy , ostrożnie przekładamy i ściągamy papier.
Jeszcze gorący placek zawijamy w ściereczkę w rulonik i zostawiamy do przestygnięcia.

W tym czasie robimy budyń , wszystko tak jak na opakowaniu.
Dodajemy tylko cukier i masło.

Następnie prawie wystudzone ciasto rozwijamy i nakładamy krem w tym wypadku budyń i zwijamy znów w ściereczkę.
Odkładamy do lodówki na dobre 2h , wyjmujemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej gorzką czekoladę 80%.
Polewamy i gotowe :)
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 04.05.2011 11:32
miam mniam mniam mniam
suzana 26.01.2011 09:43
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak