Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 30-40 dag
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
bulion drobiowy 1,5 litra
wędzony boczek 15 dag
koperek 3- 4 łyżki
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty

Ziemniaki, marchewki i pietruszkę oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować bardzo drobno. Bulion należy zagotować, dodać do niego wcześniej przygotowane warzywa, następnie poszatkowaną kapustę i gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni( można podsmażyć na łyżce tłuszczu). Podsmażony boczek dodać do kapusty i pogotować przez kilka minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku i posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.02.2013 20:12
rewelacja
RenataZ-et 02.04.2012 19:09
super zupka :)
bami 24.10.2011 00:14
Zdrowa warzywna zupa :)
bercik1 07.07.2011 23:46
Musi być smaczna
pioge7 30.11.2010 16:03
mniam
pioge7 30.11.2010 16:03
mniam
Ewelina45 17.11.2010 11:14
musi być pyszna :)
Allice 09.11.2010 19:45
Bardzo lubię taka zupę.
Iwusia 13.09.2010 10:49
Pychotka :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak