Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oponki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 2 kost.
mąka 4,5 szkl.
cukier 1,5 szkl.
margaryna 1 kost.
jajko 5 szt.
olej do smażenia 1 l
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: oponki

twaróg zemleć maszynką do mięsa razem z margaryną,mąkę wsypać do miski,dodać cukier,zmielony twaróg z margaryną,wbić jajka,dodać sodę oczyszczoną i wszystko wyrobić na gładką masę jak będzie za rzadkie dosypać mąki uformować kulę,wałkować i wykrawać szklanką koła a w środku kieliszkiem,rozgrzać olej i piec na złoty kolor z obu stron,po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 31.08.2012 08:22
Uwielbiam oponki
MAR3STA 26.01.2011 11:21
oponki sa pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak