Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 30 dkg
marchew 2 szt.
pietruszka
seler kawałek
por kawałek
ogórki kwaszone 5 szt.
ziemniaki 6 szt.
śmietana 2 łyżki
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa

do garnka wlać wody i dodać umyte i pokrojone żeberka zagotować,odszumować,dodać umytą i pokrojoną włoszczyznę osolić lub przyprawić do smaku kucharkiem i gotować,ziemniaki obrać umyć i drobno pokroić,jak mięso się ugotuje to dodać ziemniaki,ogórki zetrzeć na tzrce o dużych oczkach jak będą ziemniaki ugotowane to wlać starte ogórki,zagotować i przyprawić do smaku ewentualnie dolać wody z ogórków dla lepszego smaku zagotować i na koniec zabielić śmietaną rozrobioną z wywarem z zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.04.2011 14:01
Na żeberkach jest przepyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak