Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawinowy dodatek do mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 30 dkg
cukier 15 dkg
chrzan świeżo starty 10 dkg
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawinowy dodatek do mięsa

Żurawinę opłukać włożyć do garnka ,pogrzać i doprowadzić do wrzenia ,dodać cukier i razem gotować przez 10 min,następnie wystudzić,dodać wieżo starty chrzan i odrobinę soli,do żurawiny w czasie gotowania można dodać też łyżke pokrojonej skórki pomarańczowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 23.09.2011 09:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak