Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klops w sosie cebulowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 100 g
bułka 15 g
jajko 2 sztuki
cebula 30 g
olej 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: klops w sosie cebulowym

Sos:
Wywar 70 g
Cebula 25 g
Olej 7 g
Mąka 5 g
Sól, pieprz
Kwasek cytrynowy
Ziele angielskie
Listek laurowy
cukier




Mięso oczyścić z błon i kości, pokroić. Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. mięso, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć. Do zmielonej masy dodać jaja i przyprawy, wymieszać. Z masy mięsnej formować podłużne kotleciki. Do wąskiej formy wlać część oleju, umieścić w niej pieczeń, polać pozostałym olejem. Piec w nagrzanym piekarniku. Pod koniec pieczenia dodać sos: zrobić zasmażkę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dusić ci jakiś czas mieszając, aż będzie miękka. Rozprowadzić zasmażkę wywarem, dodać sól, przyprawy, kwasek cytrynowy, cukier- gotować ok. 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak