Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
mąka 1 szklanka
jajko 4-5 szt
mleko 1/2 litra
margaryna 1 kostka
cukier puder 7 łyżek
żółtka jaj 2 szt
masa 1 opakowanie
budyń śmietankowy 1 opakowanie
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Wykonanie:
Przygotować ciasto; zagotować wodę z margaryną,dodać mąkę i dalej gotować rozcierając masę. Po wystudzeniu masy wbić jaja i ucierać mikserem ok.10 min. Ciasto podzielić na dwie części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej blaszce średniej wielkości. Piec w nagrzanym piekarniku ok.38min. w tem. 220 stopni

Przygotować masę; ugotować budyń . Kostkę margaryny utrzeć z siedmioma łyżkami cukru pudru(jeżeli budyń jest z cukrem dać mniej pudru)i żółtkami. ostudzony budyń dodawać stopniowo i ucierać na jednolita masę.

Ciasto przełożyć kremem budyniowym a na górze posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak