Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wodne ciasto drożdżowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
cukier 240 g
jajko 3 sztuki
margaryna 250 g
drożdże 100 g
aromat

Przepis i sposób przygotowania na: wodne ciasto drożdżowe

Mąkę rozetrzeć z drożdżami i tłuszczem, dodać całe jajka i zagnieść. Ciasto zawinąć w serwetkę i zatopić w zimnej wodzie na ok. dwie godziny. Po wypłynięciu wyjąć z wody, dodać cukier i szybko wyrobić. Przełożyć do formy i piec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak