Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińskie ciastka migdałowe

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 100 g
cukier 60 g
migdały zmielone 200 g
masło 50 g
woda zimna 1 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chińskie ciastka migdałowe

Zmiksować wszystkie składniki ,aż powstanie bardzo gęste ciasto,uformować z niego kulki o wielkości orzechów włoskich i położyć na wyłożoną folią aluminiową blachę,spłaszczyć je lekko i piec w rozgrzanym piekarniku w temp.160 stopni C przez około 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 29.04.2011 23:08
smaczne
teresa18 04.02.2011 19:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak