Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz po węgiersku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 50 dag
świeża papryka 20 dag
cebula 10 dag
pomidory 20 dag
pieprz
sól
olej 2 łyżki
zielona pietruszka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po węgiersku

Filety pokroić na 8 części, posolić, obsypać pieprzem, obtoczyć w mące. Kłaść na patelnie na mocno rozgrzany olej i obsmażyć na rumiano. Oddzielnie w rondlu rozgrzać resztę oleju, włożyć pokrojoną w krążki cebulę, lekko zeszklić, dodać pokrojoną w krążki, pozbawioną pestek paprykę i jeszcze chwilę smażyć. Dodać obrane ze skórki pomidory, pokrojone na ćwiartki i dusić 10 minut. Doprawić do smaku. Do jarzyn włożyć obsmażoną rybę i trzymać na niewielkim ogniu 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 24.01.2012 09:40
brzmi pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak