Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik marmurkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 300 dag
masło 200 dag
cukier 100 dag
jajko 1 szt.
woda 2 lyzki
szczypta soli
Masa serowa
ser 700 dag
mleko 1 szkl.
jaja 6 szt.
cukier 250 dag
gorzka czekolada 1 szt
budyń waniliowy 1 szt.
budyń czekoladowy 1 szt.
cukier waniliowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sernik marmurkowy

Ciasto zagniaamy z wszystkich skladnikow .odstawiamy do lodowki aby sie schlodzilo nastepnie wykladamy na blache. SEr miksujemy z mlekiem,a nastepnie z zoltkami utartymi z cukrem na kogel-mogel.Wymieszacz ubitymi na sztywna piane bialkami.Mase serowa podzielic na pol.Do jednej polowy dodac roztopiona czekolade i budyn czekoladowy a do drugiej polowy budyn waniliowy i cukier. Obie masy wylac na wylozone ciasto ,zamieszac widelcem robiac marmurkowe wzory. Piec 1 godz, w tem. 160 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.02.2011 21:23
Wygląda smakowicie
bami 25.01.2011 23:07
wygląda smacznie :)
IZABELA29 25.01.2011 21:33
fajnie cos nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak