Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina z bazylią

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 40 dkg
olej roślinny w/g uznania
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
wino białe 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina z bazylią

Mięso opłukać,pokroić w plastry,posmarować olejem i odstawić,czosnek wraz bazylią
drobno posiekać ,pozostałym oleju podsmażyć po obu stronach baraninę ,posolić,polać winem i dusić pod przykryciem przez 25 min,podawać z ziemniakami fasolką,pomidorami i białym winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak