Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opieńki miodowe w zalewie occtowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opieńki 2 kg
woda 4 szklanki
ocet 1 szkl
cebula 2 szt
ziele angielskie 4 szt
cukier 1/4szkl
sól 4 lyzki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Opieńki miodowe w zalewie occtowej

grzyby oczyścic. Zagotować wodę, włożyć pokrojone grzyby i gotować ok 30 min minut. Odcedzić.

Przygotować zalewę: wszystko razem zagotować. Do gotującej się zalewy włożyć odcedzone grzyby. Kiedy się wszystko zagotuje, powkładać do słoików, natychmiast zakręcając. Odwrócić do góry dnem i zostawić do całkowitego przestudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 25.01.2011 21:55
opieńki to moje ulubione grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak